Извозване с контейнери, товаро-разтоварни услуги и други от Зашеви Транс ООД

0898-450-631

info@zashevi-trans.com

ул. Орчо Войвода 8

Овча Купел, София

Пон - Съб 08:00 - 17:00

Неделя - почивен ден

Защо е нужно да се преработва хартията?

Защо е нужно преработваne хартията?

Процесът на преработване на хартия и картон е преди всичко спасяване на дървета и в резултат на това грижа за околната среда и чистия въздух.

 

Освен това това е и бизнес, който практически няма конкуренция. Защо е така?

При подаване на бизнес план за получаване на субсидии от държавата за откриване или развитие на собствен бизнес винаги с приоритет са екологичните проекти.

За тях се отделят големи суми пари, които на практика улесняват стартирането на бизнеса в тази област.

Преработката на картон и друга отпадъчна хартия ще изисква не само оборудване, но и организиране на събирането на отпадъчната хартия за запълване на производствените мощности. Ето защо е важно да се разберат технологичните процеси, които трябва да бъдат установени в предприятието.

 

Сортиране за рециклиране преди преработване на хартия

Процедурата започва със сортиране на използваната хартия, раздробяване, накисване и първо разтваряне. Получената маса се почиства от примеси, процесът на обработка на отпадъчна готова за преработване на хартия завършва с образуването на целулозна маса.

Тази технология за рециклиране на отпадъчна хартия изисква следното оборудване:

  • Дробилки и мелници – за трошене;
  • Вибриращи сита;
  • Специални резервоари, в които се отделят целулозни влакна;
  • Уловители на мръсотия – за отстраняване на различни нечистотии, мръсотия, текстилни отпадъци.

Процесът на сортиране обикновено се извършва ръчно. Цялостно автоматизиране на тази процедура се очаква да се случи скоро, очаква се оборудването за рециклиране на отпадъчна хартия също да бъде попълнено с линии за сортиране.

След сортиране, раздробяване и поставяне в резервоари се образува каша. Това е течна маса, която впоследствие се подава в устройството за производство на готови продукти: опаковки, , пълнители, евтин картон.

Ако се продължи процеса на рециклиране, могат да бъдат получени по-скъпи продукти, като например висококачествена хартия.

За това са включени вторично разтваряне и обработка, по време на които се извършва:

  • Фино пречистване от замърсявания, останали след първата процедура;
  • Химическа с механична обработка на суровините.

Получената след първоначалното разтваряне целулоза отново се поставя в специални резервоари за накисване. След раздробяването на влакната се извършва почистване, което изисква термо дисперсионно оборудване, както и линия за сортиране.

 

Последният етап, при който се прилага химична и механична обработка, е различен. Процесът му зависи от крайния продукт, който се планира да се получи. След вторичното разтваряне, получената пулпа подлежи на:

  • Топлинна обработка;
  • Надробява и избелва;
  • Отстраняват се микроскопичните организми.

По-натам се  променя съставът й, за което се използват реагенти. Добавя се дървесна маса, извършва се оцветяване. В резултат на това производителят получава суровини, от които може да се направи висококачествена хартия. За тази цел, пулпата се подава в специално устройство, в което се изравнява, придава й се желаната форма. След това целулозата се поставя върху специални барабани, върху които вече се оформят листове хартия.

 

Към начало.

 

Последни публикации

преработка на метали

Етапи на преработка на метали

Сортиране при преработка на метали Поетапният подход към преработка на метали позволява получаването на висококачествени суровини. Акцентът е върху етапа на сортиране. Черните и цветните метали трябва да се разделят в различни купчини. Други задачи на служителите на предприятието са: сортиране на материала за преработка на метали по габаритни размери; разделяне на металите по химични […]

Вижте повече
Преработка на метал | Рециклиране на метал

Преработка на метал

Благодарение на възможността да се рециклира вторичен метален скрап, ние получаваме достатъчно нов метал, който може да бъде използван за различни цели. Важно е да отбележим, че преработка на метал или още казано рециклиране се извършва многократно и въпреки това той няма да загуби свойствата си. Такъв резултат обаче може да се получи само, ако към […]

Вижте повече
Защо е нужно преработваne хартията?

Защо е нужно да се преработва хартията?

Процесът на преработване на хартия и картон е преди всичко спасяване на дървета и в резултат на това грижа за околната среда и чистия въздух.   Освен това това е и бизнес, който практически няма конкуренция. Защо е така? При подаване на бизнес план за получаване на субсидии от държавата за откриване или развитие на […]

Вижте повече
push-to-call
Powered by WebStation™