Извозване с контейнери, товаро-разтоварни услуги и други от Зашеви Транс ООД

0898-450-631

info@zashevi-trans.com

ул. Орчо Войвода 8

Овча Купел, София

Пон - Съб 08:00 - 17:00

Неделя - почивен ден

Какво е отпадъчна хартия за рециклиране?

отпадъчна хартия за рециклиране

Отпадъчна хартия за рециклиране се наричат продукти, които трябва да бъдат допълнително обработени за последваща повторна употреба, т.е. да бъдат рециклирани. Въпреки, че в ежедневието се използват голямо разнообразие от „хартиени“ неща, не всички са отпадъчна хартия за рециклиране.

Например, кашонът за млечни продукти е нерециклируем многослоен полимер. Или „хартиената“ чаша, която е обработена с пластмасова смес, която я предпазва от омекване.

 

Клас на опасност от хартиени отпадъци

Отпадъчна хартия за рециклиране се счита за безопасен вид суровина. Тя принадлежи към 5-ти клас на опасност. Това е безвреден материал за хората и околната среда.

Веднъж попаднали в почвата, хартиените продукти се превръщат в компост в рамките на една година. Вреди на природата могат да бъдат причинени от бои, лепила и ламиниращи вещества, които са част от печатните продукти.

 

Защо да рециклираме отпадъчна хартия

Основната причина за рециклирането на отпадъчна хартия е икономическата полза.

Производството на хартия от дърво изисква повече вода, електричество и по-скъпо оборудване и материали. И още, производството на хартия от първични суровини се счита за вредно, тъй като за производството на целулоза се използва киселина.

Втората причина за да се рециклира отпадъчна хартия е грижата към природата.

Смята се, че този подход спасява горите от обезлесяване. Това е отчасти вярно, но това не оказва сериозно влияние върху броя на изсечените дървета, защото за производството на хартия се използват мъртва дървесина и дървообработващи отпадъци.

 

Технология, технологична схема

 

Счита се, че отпадъчната хартия за рециклиране може да се рециклира до 5 пъти.

Ако продължите да използвате такива материали, те ще загубят свойствата си, тъй като при раздробяване на хартията дължината на влакната значително намалява.

Технологията за рециклиране на хартия включва няколко основни етапа: смилане, серийно производство и използване за производството на нови продукти.

 

Какво се произвежда от рециклирана хартия

 

Има много преработени продукти. От рециклирана хартия се произвеждат:

  • Книги, списания, тетрадки, вестници;
  • Тоалетна хартия;
  • Хартиени салфетки;
  • Опаковки за хранене: чинии, торбички, също опаковки  за яйца;
  • Някои строителни материали;
  • Еко вата;
  • Текстил;
  • и други.

 

Към начало.

Последни публикации

Рециклиране на оловно-киселинните акумулатори

Рециклиране на оловно-киселинните акумулатори

Рециклиране на оловно-киселинните акумулатори е модел, образец за индустрията за съхранение на енергия. Знаем за концепцията и предимствата на кръговата икономика. Най-важната част от това е наличието не само на процеси за рециклиране на използвани стоки, но и на изградена, безопасна инфраструктура за събиране и транспортиране на скрап. Както нараства използването наакумулаторните батерии в търговски […]

Вижте повече
Рециклиране на хартия и продукти от рециклирана хартия

Рециклиране на хартия и продукти от рециклирана хартия

Рециклиране на хартия и продукти от рециклирана хартия Съвършено ясно е, че рециклирането на хартия и продукти от рециклирана хартия е изключително важна процедура за производство на полезни продукти на възможно най-ниска цена. Изучавайки какво се прави от отпадъчна хартия, първо трябва да се запознаете с най-простия и популярен продукт. Това е крафт хартия. Крафт хартията […]

Вижте повече
отпадъчна хартия за рециклиране

Какво е отпадъчна хартия за рециклиране?

Отпадъчна хартия за рециклиране се наричат продукти, които трябва да бъдат допълнително обработени за последваща повторна употреба, т.е. да бъдат рециклирани. Въпреки, че в ежедневието се използват голямо разнообразие от „хартиени“ неща, не всички са отпадъчна хартия за рециклиране. Например, кашонът за млечни продукти е нерециклируем многослоен полимер. Или „хартиената“ чаша, която е обработена с […]

Вижте повече
push-to-call
Powered by WebStation™