Извозване с контейнери, товаро-разтоварни услуги и други от Зашеви Транс ООД

0898-450-631

info@zashevi-trans.com

ул. Орчо Войвода 8

Овча Купел, София

Пон - Съб 08:00 - 17:00

Неделя - почивен ден

Какво е рециклиране?

рециклиране

Рециклиране: Превръщане на отпадъци в нови материали

Рециклиране е процесът на превръщане на отпадъчни материали, които обикновено се изхвърлят, в нови материали и предмети.

Рециклирането на отпадъци намалява количеството произведени вредни материали и също така намалява потреблението на енергия, като по този начин е от полза за околната среда.

Какво представляват рециклируемите материали?

Не всички материали могат да бъдат рециклирани, но има много материали, които могат и трябва да бъдат рециклирани. Рециклируемите материали са:

Пластмаса, хартия, картон, консерви, батерии, стъкло, дрехи, електроника, дърво, метал.

Ако не сте сигурни дали можете да рециклирате нещо, обикновено има информация на опаковката.

Защо трябва да рециклираме?

След като знаете малко повече за рециклирането, може би си задавате въпроса: „защо да рециклираме?“ Има много страхотни причини защо трябва да рециклираме. Ето някои от тях:

  • Рециклирането запазва ресурсите – Когато рециклираме нашите отпадъци, те се превръщат в нови неща! Това означава, че не е нужно да използваме все повече и повече природни ресурси за създаване на нови продукти. Вместо това можем да използваме стари рециклирани материали, за да създадем нови продукти. Много бутилки за вода се рециклират, както и можете да получите тетрадки, направени от стари гуми!
  • Рециклирането спестява енергия – Използването на рециклирани материали в производствения процес отнема много по-малко енергия, отколкото използването на нови материали.
  • Рециклирането помага за опазването на околната среда – рециклирането означава, че не е необходимо да събираме нови суровини, което причинява замърсяване на водата и въздуха. Рециклирането също спестява енергия, което означава, че намалява и емисиите на парникови газове, което помага в борбата с изменението на климата.
  • Рециклирането намалява депонирането – Всичко, което не рециклирате, ще се озове на сметището. Разлагането на някои материали може да отнеме стотици, ако не и хиляди години. Колкото повече рециклираме, толкова по-малко материал се озовава на сметището.
  • Рециклирането може да намали вашия въглероден отпечатък – Всичко, което правим на тази планета, оставя следа. Рециклирането може да помогне за намаляване на щетите, които всички ние причиняваме на околната среда.

Изхвърлете строителните отпадъци без трудности с наша помощ за удобство и ефективност. Предлагаме товарачи, които могат да окажат помощ при товаренето на контейнера. Вижте тук за повече информация.

Последни публикации

старите гуми

Къде да изхвърлим старите гуми: Законни и безопасни методи 

Къде да изхвърлим старите гуми? Благодарение на редовното извозване на боклука по график, ние свикнахме с идеята, че ако искаме да изхвърлим нещо, можем просто да го хвърлим в кофата за боклук и работниците от фирмата за изхвърляне на отпадъци ще го отстранят. Но както се оказва, има определени правила, които градовете и частните компании […]

Вижте повече
битовите контейнери

Какво не се изхвърля в битовите контейнери за боклук?

Какво не се изхвърля в контейнерите? Остатъци от готвене и продукти за готвене, всички видове отпадъци и различни опаковки от хранителни и домакински продукти се изхвърлят в битовите контейнери за боклук. Домакинските отпадъци могат да включват текстил, хартиени продукти и битови отпадъци. Тук се включват също хигиенни продукти, керамика и други предмети от бита, които […]

Вижте повече
стари дрехи

Рециклират ли се стари дрехи

Рециклират ли се стари дрехи Рециклират ли се стари дрехи? В тази статия ще научите повече за рециклирането на употребявани, стари дрехи. Тази дейност е от особена важност за намаляване на количествата отпадъци и намаляване на замърсяването на околната среда. Старите дрехи представляват 1/3 от всички текстилни отпадъци. Как се случва рециклирането им Някои тъкани […]

Вижте повече
push-to-call
Powered by WebStation™