Извозване с контейнери, товаро-разтоварни услуги и други от Зашеви Транс ООД

0898-450-631

info@zashevi-trans.com

ул. Орчо Войвода 8

Овча Купел, София

Пон - Съб 08:00 - 17:00

Неделя - почивен ден

Какво не се изхвърля в битовите контейнери за боклук?

битовите контейнери

Какво не се изхвърля в контейнерите?

Остатъци от готвене и продукти за готвене, всички видове отпадъци и различни опаковки от хранителни и домакински продукти се изхвърлят в битовите контейнери за боклук.

Домакинските отпадъци могат да включват текстил, хартиени продукти и битови отпадъци.

Тук се включват също хигиенни продукти, керамика и други предмети от бита, които вече не се използват.

Ако има възможност за сортиране, пластмасовите опаковки, стъклените и тенекиените отпадъци трябва да се поставят отделно в специални за целта контейнери.

А ето какво не бива да се изхвърля в битовите контейнери за боклук:

  • Строителни отпадъци – натрошени тухли, бетонови отпадъци, отпадъци от къртене на стени, демонтаж на покриви, подпори и основи, стоманобетон.
  • Отрязани дървета, клони и листа.
  • Отпадъци от I – III клас на опасност (гуми, живачни термометри, батерии, масла, алкали, киселини, галванични елементи, остатъци от рафиниране на маслосъдържащи отпадъци, оловни стърготини, киселинни смоли, дизелово гориво, тор, изпражнения и други органични вещества от селскостопански животни)

Извозването и обезвреждането на тези отпадъци се извършва от организации, които имат съответния лиценз, в рамките на отделно сключен договор.

Например, ако видите купчина отрязани клони до контейнера близо до дома ви да стоят известно време, свържете с управляващата компания или администрацията (в зависимост под чия юрисдикция се намира мястото на контейнера).

Не се изхвърлят също горящи и запалими предмети в контейнери за битови отпадъци.

Възможността да възникне пожар в контейнера е голяма и да причини още щети.

Ако е възможно  да не изхвърляте медицинските маски в контейнери за битови отпадъци или предварително ги опаковайте плътно в няколко торби, като предварително ги третирате с антисептици.

Има още видове отпадъци, които не трябва да се изхвърлят в битовите контейнери. На линиите за сортиране се срещат изключително нежелани фрагменти като луминесцентни лампи и батерии, живачни термометри.

Могат са се срещнат и биологични отпадъци. Те съдържат опасни вещества и представляват заплаха както за хората, така и за околната среда.

Прочетете повече информация за рециклирането на всеки материал на нашия блог.

Последни публикации

битовите контейнери

Какво не се изхвърля в битовите контейнери за боклук?

Какво не се изхвърля в контейнерите? Остатъци от готвене и продукти за готвене, всички видове отпадъци и различни опаковки от хранителни и домакински продукти се изхвърлят в битовите контейнери за боклук. Домакинските отпадъци могат да включват текстил, хартиени продукти и битови отпадъци. Тук се включват също хигиенни продукти, керамика и други предмети от бита, които […]

Вижте повече
стари дрехи

Рециклират ли се стари дрехи

Рециклират ли се стари дрехи Рециклират ли се стари дрехи? В тази статия ще научите повече за рециклирането на употребявани, стари дрехи. Тази дейност е от особена важност за намаляване на количествата отпадъци и намаляване на замърсяването на околната среда. Старите дрехи представляват 1/3 от всички текстилни отпадъци. Как се случва рециклирането им Някои тъкани […]

Вижте повече
автомобилни гуми

Рециклиране на автомобилни гуми

Рециклират ли се стари гуми Проблемът с рециклирането на старите автомобилни гуми е назрял отдавна. Въпросът се състои в това, че гумите са направени от синтетичен каучук, който е запалим и практически е небиоразградим. Купища стари гуми отлежават в депата за твърди отпадъци в продължение на години, замърсявайки почвата и подземните води с разпадните си […]

Вижте повече
push-to-call
Powered by WebStation™