Извозване с контейнери, товаро-разтоварни услуги и други от Зашеви Транс ООД

0898-450-631

info@zashevi-trans.com

ул. Орчо Войвода 8

Овча Купел, София

Пон - Съб 08:00 - 17:00

Неделя - почивен ден

Кога е необходим строителен контейнер?

Кога е необходим строителен контейнер

В процеса на ремонт или строителство се генерира огромно количество отпадъци. Тогава е от значение правилно и своевременно да организират бързото извозване на строителния отпадък, бетона и тухлите. Никой не желае да натрупва строителни отпадъци, които сами няма да се извозят, нито да стига до плащане на глоби. Именно в такъв момент ви трябва строителен контейнер.

Както знаем, изхвърлянето на строителни отпадъци в общи контейнери, предназначени за твърди отпадъци, е абсолютно забранено.

Също така е ясно, че сами не можем да транспортираме строителните отпадъци, всички строителни материали, които вече са загубили своите потребителски свойства. В подобни случаи и ситуации на помощ идва професионалната помощ.

 

Да разгледаме характеристиките на износа на тухли и бетон

Кога е необходимо да се разчисти терена, да се премахнат всички видове строителни боклуци, всички счупени тухли или бетонни блокове:

  • след разрушаване на сгради на територията;
  • след основен ремонт;
  • след демонтаж на вътрешни прегради;
  • след ремонт на сградата.

Този вид строителни отпадъци изискват специален подход при събиране, товарене и транспортиране до съответните пунктове за изхвърляне или сметопреработвателни предприятия. При неспазване на правилата за управление на строителните отпадъците се налага административно наказание под формата на глоба.

 

Експортна процедура

Професионалните фирми разполага с всичко необходимо за професионалната организация на извозването на строителни отпадъци от обекта на клиента. Осигурени са както специални превозни средства, доказали се като надеждни такива с добра товароподемност.

Всички превозни средства преминават технически преглед преди отпътуване – само изправни автомобили тръгват към строителната площадка на клиента.

Най-важни са контейнерите, в които се събира или натовара различния строителен боклук

За товарене на строителни отпадъци са предвидени контейнери с различни размери:

  • 8 m³;
  • 20 m³;
  • 27 м³.

Дребните строителни отпадъци първоначално могат да се събират в чували. Неудобно е да се транспортират в насипно състояние. Товарачите на професионалната фирма ще помогнат със събирането на счупена тухлена зидария или бетонни плочи.

Едрогабаритните строителни отпадъци се извозват без нужда от опаковка. Ако теглото му е достатъчно голямо, специалистите ще използват специална техника за товарене – маневрени багери. Наличието на опит, оборудване и парк от превозни средства позволява на фирмите да решават проблеми с всякаква сложност, минимизирайки времето, необходимо за завършване на работата.

Повечето фирми взаимодействат с клиенти въз основа на договор за еднократно или абонаментно обслужване. Можете да повикате хамали и специална техника на обекта еднократно или да сключите споразумение за редовно извозване на стари тухли според графика.

 

Рециклиране и изхвърляне на строителен скрап

Натрошеният бетон и тухлите се считат за нефракционни отпадъци. Често след демонтиране или разрушаване строителните материали съдържат остатъци от довършителни материали, парчета метални фитинги и мръсотия. Повторната употреба без рециклиране не може да бъде успешна.

След напълването на контейнера за строителен отпадък, служителите на фирмата ще откарат контейнера със строителни отпадъците до предприятия, където отпадъците ще бъдат сортирани, а получените рециклируеми материали отново ще бъдат полезни за строителството.

Още можете да прочетете тук.

Последни публикации

старите гуми

Къде да изхвърлим старите гуми: Законни и безопасни методи 

Къде да изхвърлим старите гуми? Благодарение на редовното извозване на боклука по график, ние свикнахме с идеята, че ако искаме да изхвърлим нещо, можем просто да го хвърлим в кофата за боклук и работниците от фирмата за изхвърляне на отпадъци ще го отстранят. Но както се оказва, има определени правила, които градовете и частните компании […]

Вижте повече
битовите контейнери

Какво не се изхвърля в битовите контейнери за боклук?

Какво не се изхвърля в контейнерите? Остатъци от готвене и продукти за готвене, всички видове отпадъци и различни опаковки от хранителни и домакински продукти се изхвърлят в битовите контейнери за боклук. Домакинските отпадъци могат да включват текстил, хартиени продукти и битови отпадъци. Тук се включват също хигиенни продукти, керамика и други предмети от бита, които […]

Вижте повече
стари дрехи

Рециклират ли се стари дрехи

Рециклират ли се стари дрехи Рециклират ли се стари дрехи? В тази статия ще научите повече за рециклирането на употребявани, стари дрехи. Тази дейност е от особена важност за намаляване на количествата отпадъци и намаляване на замърсяването на околната среда. Старите дрехи представляват 1/3 от всички текстилни отпадъци. Как се случва рециклирането им Някои тъкани […]

Вижте повече
push-to-call
Powered by WebStation™