Извозване с контейнери, товаро-разтоварни услуги и други от Зашеви Транс ООД

0898-450-631

info@zashevi-trans.com

ул. Орчо Войвода 8

Овча Купел, София

Пон - Съб 08:00 - 17:00

Неделя - почивен ден

Къде да изхвърлим старите гуми: Законни и безопасни методи 

старите гуми

Къде да изхвърлим старите гуми?

Благодарение на редовното извозване на боклука по график, ние свикнахме с идеята, че ако искаме да изхвърлим нещо, можем просто да го хвърлим в кофата за боклук и работниците от фирмата за изхвърляне на отпадъци ще го отстранят.

Но както се оказва, има определени правила, които градовете и частните компании имат, диктувайки какво ще приемат и какво няма да приемат. Всъщност е незаконно да изхвърляте определени предмети чрез редовното събиране на боклук – включително стари гуми. Ето как да се отървете от тях законно:

Защо не можете да изхвърлите непотребните гуми в кофата за боклук?

На този етап всички ние трябва да се опитаме да намалим количеството отпадъци, които произвеждаме, които завършват на сметищата, но старите гуми са специален случай.

Първо, формата на гумите означава, че те задържат много въздух, което не само заема повече място от други предмети с техния размер, но също така ги кара да мигрират към повърхността на депото.

След като са там, гумите събират дъждовна вода, която се превръща в стояща вода, която привлича гризачи и комари. Старите гуми на сметищата също представляват риск от пожар, защото улавят емисиите на метан. А пожарите на гумите са известни с трудностите си за гасене.

Гумите не се разграждат

Друго голямо притеснение е, че гумите съдържат стоманени колани, които могат да пробият облицовките на сметищата, замърсявайки земята под тях. Плюс това, те не са биоразградими – което означава, че вероятно ще бъдат наоколо стотици (ако не и хиляди) години, преди да се разложат.

Как законно да изхвърлите старите гуми?

За щастие има законни начини да се отървете от старите гуми. Ето няколко за разглеждане:

Оставете старите си гуми на професионалистите

Ако закарате автомобила си в гумаджийница, за да закупите нови гуми, попитайте за възможностите за изхвърляне на старите. Обикновено има отделна такса за изхвърляне, за да се отърват от старите ви гуми, или тя може да бъде включена в цената на смяната на гумата. Те вероятно знаят как да ги изхвърлят правилно или ще ги изпратят в център за рециклиране вместо вас. Това е чудесен вариант, защото няма да се налага да се справяте сами с този проблем.

Предайте старите си гуми на определените за това места

Всяка година столична община оргаанизира кампании за събиране на стари гуми. Това се случва в сезона на смяната на летни със зимни гуми. Гражданите имат възможност да предадат излезли от употреба гуми на определени места в няколко столични административни района. Столична община напомня на гражданите, че имат възможност да изхвърлят непотребните гуми на точно упоменатите места напълно безплатно. Следете обявяването на точните пунктове, за да прецените кой ще ви е на най-удобно място.

Повторно използване на старите гуми

Има много начини за повторно използване на стари гуми, които не включват правене на люлка на гумата (въпреки че това също е чудесна опция). Някои популярни проекти включват използване на стари гуми като саксии, мини пясъчници, повдигнати градински лехи и за направата на крайни маси или тахти.

Без значение как преназначавате старите си гуми, не забравяйте първо да ги почистите старателно с машина за миене под налягане. Това можете да направите с помощта на обикновен градински маркуч. Ако това не се погрижи за мазнината и мръсотията, изтъркайте ги с нетоксичен обезмаслител.

Изберете контейнери за строителни отпадъци за лесно и бързо изхвърляне на строителни боклуци.

Последни публикации

старите гуми

Къде да изхвърлим старите гуми: Законни и безопасни методи 

Къде да изхвърлим старите гуми? Благодарение на редовното извозване на боклука по график, ние свикнахме с идеята, че ако искаме да изхвърлим нещо, можем просто да го хвърлим в кофата за боклук и работниците от фирмата за изхвърляне на отпадъци ще го отстранят. Но както се оказва, има определени правила, които градовете и частните компании […]

Вижте повече
битовите контейнери

Какво не се изхвърля в битовите контейнери за боклук?

Какво не се изхвърля в контейнерите? Остатъци от готвене и продукти за готвене, всички видове отпадъци и различни опаковки от хранителни и домакински продукти се изхвърлят в битовите контейнери за боклук. Домакинските отпадъци могат да включват текстил, хартиени продукти и битови отпадъци. Тук се включват също хигиенни продукти, керамика и други предмети от бита, които […]

Вижте повече
стари дрехи

Рециклират ли се стари дрехи

Рециклират ли се стари дрехи Рециклират ли се стари дрехи? В тази статия ще научите повече за рециклирането на употребявани, стари дрехи. Тази дейност е от особена важност за намаляване на количествата отпадъци и намаляване на замърсяването на околната среда. Старите дрехи представляват 1/3 от всички текстилни отпадъци. Как се случва рециклирането им Някои тъкани […]

Вижте повече
push-to-call
Powered by WebStation™