Извозване с контейнери, товаро-разтоварни услуги и други от Зашеви Транс ООД

0898-450-631

info@zashevi-trans.com

ул. Орчо Войвода 8

Овча Купел, София

Пон - Съб 08:00 - 17:00

Неделя - почивен ден

Преработка на метал

Преработка на метал | Рециклиране на метал

Благодарение на възможността да се рециклира вторичен метален скрап, ние получаваме достатъчно нов метал, който може да бъде използван за различни цели. Важно е да отбележим, че преработка на метал или още казано рециклиране се извършва многократно и въпреки това той няма да загуби свойствата си. Такъв резултат обаче може да се получи само, ако към претопеното желязо не се добавят някакви други вещества.

За да се рециклира метал от пунктовете за скрап, е необходимо да се извършат няколко операции, включително сортиране, рязане и повторно сортиране.

 

Първи етап при преработка на метал

В първия етап – сортиране на скрап, е необходимо да се отделят цветните метали от черните. Факт е, че те имат различни характеристики и се използват за различни цели.

Смесването на такива метали в един може да развали крайния продукт и да повлияе на експлоатационния му живот.

 

Втори етап

Вторият етап е шлайфане и рязане на метала. Това се прави за удобство при претопяване и по-нататъшна работа.

 

Трети етап

Третият етап е отделяне на черни метали от скрап. Това е необходимо и за да се получи, както чист чугун, така и чист черен метал в крайния резултат. Друга точка на сортиране обаче е отделянето на „неръждаема стомана“ от други видове метал. Тази неръждаема стомана се използва за производството на прибори и оборудване, които имат постоянен контакт с вода. Именно заради неговата устойчивост на влага, той се нарича „неръждаема стомана“.

 

Видове метален скрап и методи на преработката на метала

 

Има няколко вида метален скрап: желязо, чугун, неръждаем метал и скрап от цветни метали. От него можете да произвеждате нови продукти посредством възстановяване.

Тръбите, автомобилите, резервните части се произвеждат от рециклирани материали. Този подход спестява до 90% от ресурсите.

Преработката на метала включва следните етапи: приемане, сортиране, разделяне на фрагменти, пречистване от примеси, претопяване.

 

Рециклиране на метален скрап

Черните метали са от особено значение, тъй като от тях се произвеждат много продукти за различни икономически сектори. Рециклирането на черни метали ще спести природни ресурси и ще защити околната среда.

Пунктовете за събиране на черни метали често се допълват с тръби и стари батерии. За обработката на суровините се използват топилни пещи, пресови ножици, алигаторни ножици, товарачи и друго специализирано оборудване.

Към начална страница.

Последни публикации

преработка на метали

Етапи на преработка на метали

Сортиране при преработка на метали Поетапният подход към преработка на метали позволява получаването на висококачествени суровини. Акцентът е върху етапа на сортиране. Черните и цветните метали трябва да се разделят в различни купчини. Други задачи на служителите на предприятието са: сортиране на материала за преработка на метали по габаритни размери; разделяне на металите по химични […]

Вижте повече
Преработка на метал | Рециклиране на метал

Преработка на метал

Благодарение на възможността да се рециклира вторичен метален скрап, ние получаваме достатъчно нов метал, който може да бъде използван за различни цели. Важно е да отбележим, че преработка на метал или още казано рециклиране се извършва многократно и въпреки това той няма да загуби свойствата си. Такъв резултат обаче може да се получи само, ако към […]

Вижте повече
Защо е нужно преработваne хартията?

Защо е нужно да се преработва хартията?

Процесът на преработване на хартия и картон е преди всичко спасяване на дървета и в резултат на това грижа за околната среда и чистия въздух.   Освен това това е и бизнес, който практически няма конкуренция. Защо е така? При подаване на бизнес план за получаване на субсидии от държавата за откриване или развитие на […]

Вижте повече
push-to-call
Powered by WebStation™