Извозване с контейнери, товаро-разтоварни услуги и други от Зашеви Транс ООД

0898-450-631

info@zashevi-trans.com

ул. Орчо Войвода 8

Овча Купел, София

Пон - Съб 08:00 - 17:00

Неделя - почивен ден

Преработка на метал

Преработка на метал | Рециклиране на метал

Благодарение на възможността да се рециклира вторичен метален скрап, ние получаваме достатъчно нов метал, който може да бъде използван за различни цели. Важно е да отбележим, че преработка на метал или още казано рециклиране се извършва многократно и въпреки това той няма да загуби свойствата си. Такъв резултат обаче може да се получи само, ако към претопеното желязо не се добавят някакви други вещества.

За да се рециклира метал от пунктовете за скрап, е необходимо да се извършат няколко операции, включително сортиране, рязане и повторно сортиране.

 

Първи етап при преработка на метал

В първия етап – сортиране на скрап, е необходимо да се отделят цветните метали от черните. Факт е, че те имат различни характеристики и се използват за различни цели.

Смесването на такива метали в един може да развали крайния продукт и да повлияе на експлоатационния му живот.

 

Втори етап

Вторият етап е шлайфане и рязане на метала. Това се прави за удобство при претопяване и по-нататъшна работа.

 

Трети етап

Третият етап е отделяне на черни метали от скрап. Това е необходимо и за да се получи, както чист чугун, така и чист черен метал в крайния резултат. Друга точка на сортиране обаче е отделянето на „неръждаема стомана“ от други видове метал. Тази неръждаема стомана се използва за производството на прибори и оборудване, които имат постоянен контакт с вода. Именно заради неговата устойчивост на влага, той се нарича „неръждаема стомана“.

 

Видове метален скрап и методи на преработката на метала

 

Има няколко вида метален скрап: желязо, чугун, неръждаем метал и скрап от цветни метали. От него можете да произвеждате нови продукти посредством възстановяване.

Тръбите, автомобилите, резервните части се произвеждат от рециклирани материали. Този подход спестява до 90% от ресурсите.

Преработката на метала включва следните етапи: приемане, сортиране, разделяне на фрагменти, пречистване от примеси, претопяване.

 

Рециклиране на метален скрап

Черните метали са от особено значение, тъй като от тях се произвеждат много продукти за различни икономически сектори. Рециклирането на черни метали ще спести природни ресурси и ще защити околната среда.

Пунктовете за събиране на черни метали често се допълват с тръби и стари батерии. За обработката на суровините се използват топилни пещи, пресови ножици, алигаторни ножици, товарачи и друго специализирано оборудване.

Към начална страница.

Последни публикации

старите гуми

Къде да изхвърлим старите гуми: Законни и безопасни методи 

Къде да изхвърлим старите гуми? Благодарение на редовното извозване на боклука по график, ние свикнахме с идеята, че ако искаме да изхвърлим нещо, можем просто да го хвърлим в кофата за боклук и работниците от фирмата за изхвърляне на отпадъци ще го отстранят. Но както се оказва, има определени правила, които градовете и частните компании […]

Вижте повече
битовите контейнери

Какво не се изхвърля в битовите контейнери за боклук?

Какво не се изхвърля в контейнерите? Остатъци от готвене и продукти за готвене, всички видове отпадъци и различни опаковки от хранителни и домакински продукти се изхвърлят в битовите контейнери за боклук. Домакинските отпадъци могат да включват текстил, хартиени продукти и битови отпадъци. Тук се включват също хигиенни продукти, керамика и други предмети от бита, които […]

Вижте повече
стари дрехи

Рециклират ли се стари дрехи

Рециклират ли се стари дрехи Рециклират ли се стари дрехи? В тази статия ще научите повече за рециклирането на употребявани, стари дрехи. Тази дейност е от особена важност за намаляване на количествата отпадъци и намаляване на замърсяването на околната среда. Старите дрехи представляват 1/3 от всички текстилни отпадъци. Как се случва рециклирането им Някои тъкани […]

Вижте повече
push-to-call
Powered by WebStation™