Извозване с контейнери, товаро-разтоварни услуги и други от Зашеви Транс ООД

0898-450-631

info@zashevi-trans.com

ул. Орчо Войвода 8

Овча Купел, София

Пон - Съб 08:00 - 17:00

Неделя - почивен ден

Рециклиране на хартия и продукти от рециклирана хартия

Рециклиране на хартия и продукти от рециклирана хартия

Рециклиране на хартия и продукти от рециклирана хартия

Съвършено ясно е, че рециклирането на хартия и продукти от рециклирана хартия е изключително важна процедура за производство на полезни продукти на възможно най-ниска цена.

Изучавайки какво се прави от отпадъчна хартия, първо трябва да се запознаете с най-простия и популярен продукт. Това е крафт хартия.

Крафт хартията може да се изготви без специално оборудване, това е чудесна възможност за рециклиране на използвана хартия у дома.

Еко вата

Възможно да се направи естествена изолация от отпадъчна хартия – ecowool, която е получила широко приложение. Еко ватата е напълно безопасен за човешкото здраве продукт, има отлични топлоизолационни свойства, което я прави невероятно популярна.

Еко ватата се произвежда от рециклирана хартия, която се раздробява на отделни влакна и се смесва с добавка, забавяща горенето, както и други добавки. Резултатът е екологично чист материал с ниска запалимост, което е особено важно за използването й в строителството.

Кора за яйца

По въпроса какво се произвежда от отпадъчна хартия, може да от обърнете внимание на опаковката, която се използва за поставяне на пилешки яйца.

Кората за яйца е изработена от хартиени влакна, чиято основа е отпадъчната хартия. Благодарение на внимателното разтваряне и пречистване от примеси е възможно да се създаде напълно безопасен и функционален продукт.

Тоалетна хартия

Отпадъчната хартия успешно се рециклира в тоалетна хартия, което прави възможно получаването на висококачествен продукт на ниска цена. Използването на рециклирани материали вместо дървесна маса има много предимства. Те включват наличието на такъв материал, лекотата на обработка и екологичността.

Масата от хартиени отпадъци се раздробява внимателно, след което се разтваря във влакна и се почиства от различни примеси. За решаването на последния проблем се използват сифони, които са неразделна част от хидроразбивателите. След това остава само да се използва специално оборудване за производство на хартия и нейното навиване на рула.

Хартиени/картонени чаши

Процесът на производство на съдове за еднократна употреба, по-специално чаши от отпадъчна хартия, в много отношения е подобен на описаните по-горе манипулации.

Суровините, използвани за контакт с храни, се подлагат на щателно пречистване, което гарантира безопасността на готовия продукт за хората.

Можете да намерите нашите контакти тук.

Последни публикации

Рециклиране на оловно-киселинните акумулатори

Рециклиране на оловно-киселинните акумулатори

Рециклиране на оловно-киселинните акумулатори е модел, образец за индустрията за съхранение на енергия. Знаем за концепцията и предимствата на кръговата икономика. Най-важната част от това е наличието не само на процеси за рециклиране на използвани стоки, но и на изградена, безопасна инфраструктура за събиране и транспортиране на скрап. Както нараства използването наакумулаторните батерии в търговски […]

Вижте повече
Рециклиране на хартия и продукти от рециклирана хартия

Рециклиране на хартия и продукти от рециклирана хартия

Рециклиране на хартия и продукти от рециклирана хартия Съвършено ясно е, че рециклирането на хартия и продукти от рециклирана хартия е изключително важна процедура за производство на полезни продукти на възможно най-ниска цена. Изучавайки какво се прави от отпадъчна хартия, първо трябва да се запознаете с най-простия и популярен продукт. Това е крафт хартия. Крафт хартията […]

Вижте повече
отпадъчна хартия за рециклиране

Какво е отпадъчна хартия за рециклиране?

Отпадъчна хартия за рециклиране се наричат продукти, които трябва да бъдат допълнително обработени за последваща повторна употреба, т.е. да бъдат рециклирани. Въпреки, че в ежедневието се използват голямо разнообразие от „хартиени“ неща, не всички са отпадъчна хартия за рециклиране. Например, кашонът за млечни продукти е нерециклируем многослоен полимер. Или „хартиената“ чаша, която е обработена с […]

Вижте повече
push-to-call
Powered by WebStation™