Извозване с контейнери, товаро-разтоварни услуги и други от Зашеви Транс ООД

0898-450-631

info@zashevi-trans.com

ул. Орчо Войвода 8

Овча Купел, София

Пон - Съб 08:00 - 17:00

Неделя - почивен ден

Рeциклиране на акумулатори

рeциклиране на акумулатори

Технология и етапи на рециклиране на използваните устройства

Рeциклиране на акумулатори се извършва на няколко етапа. Първо се източва течното електролитно вещество, след което тялото се нарязва и смачква.

Тази последователност от операции завършва с производството на рециклируеми материали, които са продукт от топенето на останалите части в специални пещи.

Този вид действия са изключително необходими и обемът им непрекъснато се увеличава.

Повечето съвременни технологични процеси, както и битовите нужди на населението, включват използването на електрически акумулатори и техният експлоатационен живот не е безкрайно дълъг.

Основната цел на процеса рециклиране на акумулатори може да се каце, че е неутрализиране на токсични вещества, което допринася значително за решаването на екологичните проблеми.

Също така и получаване на сравнително евтини суровини, което става все по-важно в съвременното ни общество.

Етапи на рeциклиране на акумулатори

Всичко започва с източване на един или друг разтвор – електролит, който във всеки случай е агресивен. Както към вещества от органичен, така и към неорганичен произход. Това се обяснява със задължителното присъствие на алкални или киселинни материали, чиято сила е такава, че последствията могат да бъдат необратими. Ето защо в ежедневието никога не бива да се приравняват използваните вече акумулатори с обикновения боклук.

В края на първия етап от действията, насочени към рециклиране на акумулатори, има два възможни варианта за извършване на последващия процес:

  • акумулаторите се разрязват, за да се отделят оловните и полипропиленовите плочи, присъстващи в конструкцията им, и след това се смачкват;
  • цялостното раздробяване на акумулаторите се извършва без предварителна подготовка. Остарелите акумулатори се надробяват с помощта на специализирани инсталации, като размерът на получените фрагменти не надвишава размерите на кутия кибрит.

Този процес, рециклирането на акумулаторите, обикновено е непрекъснат и крайната точка на пристигане на получената маса е специална вана. Където благодарение на технология пластмасата и металът се разделят, за да се отправят в специални пещи, които произвеждат вторични сурови материали.

Доставка на контейнери с различен обем за град София.

Последни публикации

старите гуми

Къде да изхвърлим старите гуми: Законни и безопасни методи 

Къде да изхвърлим старите гуми? Благодарение на редовното извозване на боклука по график, ние свикнахме с идеята, че ако искаме да изхвърлим нещо, можем просто да го хвърлим в кофата за боклук и работниците от фирмата за изхвърляне на отпадъци ще го отстранят. Но както се оказва, има определени правила, които градовете и частните компании […]

Вижте повече
битовите контейнери

Какво не се изхвърля в битовите контейнери за боклук?

Какво не се изхвърля в контейнерите? Остатъци от готвене и продукти за готвене, всички видове отпадъци и различни опаковки от хранителни и домакински продукти се изхвърлят в битовите контейнери за боклук. Домакинските отпадъци могат да включват текстил, хартиени продукти и битови отпадъци. Тук се включват също хигиенни продукти, керамика и други предмети от бита, които […]

Вижте повече
стари дрехи

Рециклират ли се стари дрехи

Рециклират ли се стари дрехи Рециклират ли се стари дрехи? В тази статия ще научите повече за рециклирането на употребявани, стари дрехи. Тази дейност е от особена важност за намаляване на количествата отпадъци и намаляване на замърсяването на околната среда. Старите дрехи представляват 1/3 от всички текстилни отпадъци. Как се случва рециклирането им Някои тъкани […]

Вижте повече
push-to-call
Powered by WebStation™