Извозване с контейнери, товаро-разтоварни услуги и други от Зашеви Транс ООД

0898-450-631

info@zashevi-trans.com

ул. Орчо Войвода 8

Овча Купел, София

Пон - Съб 08:00 - 17:00

Неделя - почивен ден

Рeциклиране на акумулатори

рeциклиране на акумулатори

Технология и етапи на рециклиране на използваните устройства

Рeциклиране на акумулатори се извършва на няколко етапа. Първо се източва течното електролитно вещество, след което тялото се нарязва и смачква.

Тази последователност от операции завършва с производството на рециклируеми материали, които са продукт от топенето на останалите части в специални пещи.

Този вид действия са изключително необходими и обемът им непрекъснато се увеличава.

Повечето съвременни технологични процеси, както и битовите нужди на населението, включват използването на електрически акумулатори и техният експлоатационен живот не е безкрайно дълъг.

Основната цел на процеса рециклиране на акумулатори може да се каце, че е неутрализиране на токсични вещества, което допринася значително за решаването на екологичните проблеми.

Също така и получаване на сравнително евтини суровини, което става все по-важно в съвременното ни общество.

Етапи на рeциклиране на акумулатори

Всичко започва с източване на един или друг разтвор – електролит, който във всеки случай е агресивен. Както към вещества от органичен, така и към неорганичен произход. Това се обяснява със задължителното присъствие на алкални или киселинни материали, чиято сила е такава, че последствията могат да бъдат необратими. Ето защо в ежедневието никога не бива да се приравняват използваните вече акумулатори с обикновения боклук.

В края на първия етап от действията, насочени към рециклиране на акумулатори, има два възможни варианта за извършване на последващия процес:

  • акумулаторите се разрязват, за да се отделят оловните и полипропиленовите плочи, присъстващи в конструкцията им, и след това се смачкват;
  • цялостното раздробяване на акумулаторите се извършва без предварителна подготовка. Остарелите акумулатори се надробяват с помощта на специализирани инсталации, като размерът на получените фрагменти не надвишава размерите на кутия кибрит.

Този процес, рециклирането на акумулаторите, обикновено е непрекъснат и крайната точка на пристигане на получената маса е специална вана. Където благодарение на технология пластмасата и металът се разделят, за да се отправят в специални пещи, които произвеждат вторични сурови материали.

Доставка на контейнери с различен обем за град София.

Последни публикации

автомобилни гуми

Рециклиране на автомобилни гуми

Рециклират ли се стари гуми Проблемът с рециклирането на старите автомобилни гуми е назрял отдавна. Въпросът се състои в това, че гумите са направени от синтетичен каучук, който е запалим и практически е небиоразградим. Купища стари гуми отлежават в депата за твърди отпадъци в продължение на години, замърсявайки почвата и подземните води с разпадните си […]

Вижте повече
рециклиране

Какво е рециклиране?

Рециклиране: Превръщане на отпадъци в нови материали Рециклиране е процесът на превръщане на отпадъчни материали, които обикновено се изхвърлят, в нови материали и предмети. Рециклирането на отпадъци намалява количеството произведени вредни материали и също така намалява потреблението на енергия, като по този начин е от полза за околната среда. Какво представляват рециклируемите материали? Не всички […]

Вижте повече
рeциклиране на акумулатори

Рeциклиране на акумулатори

Технология и етапи на рециклиране на използваните устройства Рeциклиране на акумулатори се извършва на няколко етапа. Първо се източва течното електролитно вещество, след което тялото се нарязва и смачква. Тази последователност от операции завършва с производството на рециклируеми материали, които са продукт от топенето на останалите части в специални пещи. Този вид действия са изключително […]

Вижте повече
push-to-call
Powered by WebStation™