Извозване с контейнери, товаро-разтоварни услуги и други от Зашеви Транс ООД

0898-450-631

info@zashevi-trans.com

ул. Орчо Войвода 8

Овча Купел, София

Пон - Съб 08:00 - 17:00

Неделя - почивен ден

Целият процес на рециклиране на стъкло

рециклиране на стъкло

Рециклиране на стъкло и преработката му е много важна област в цялата индустрия за работа с промишлени и човешки отпадъци.

Рециклирането като начин за спасяване на природата

Необходимо е да опазваме природата около нас, да съхраняваме невъзобновимите естествени химични елементи и ресурси.

В повечето развити икономики този проблем отдавна е разрешен. Ефективността на рециклиране на стъкло достига максимален процент, тъй като е много изгодно от икономическа гледна точка, а законите в тези държави допринасят за развитието на индустрията.

Защо рециклиране на стъкло е важно?

Ето защо рециклирането на стъкло е важно

  • Този материал не се разлага. Продуктите от него могат да лежат в земята стотици години в оригиналната си форма. Освен това стъклото е крехко и счупването му представлява опасност за хората, животните и растенията.
  • Рециклираното стъкло позволява да се пестят природни ресурси. Ако само 10% от използваното стъкло се използва в производството на нови продукти, тогава потреблението на природен газ може да бъде намалено с 3%. А ако напълно прехвърлим производствената технология на такива продукти към използването на счупено стъкло, тогава спестяванията на газ ще бъдат 30%. Това е отличен показател, който значително ще намали цената на крайния продукт.
  • Рециклирането на стъкло позволява да бъдат спестени огромни площи земя, които биха се превърнали в опасни депа за нерециклирани отпадъци.
  • Когато рециклирате стъкло, можете да спестите не само от природен газ, но и от материали като: варовикови смеси; калцинирана сода; пясък.

Стъклото е 100% рециклируем материал, така че рециклирането му е напълно безотпаден процес, което намалява отрицателното въздействие върху околната среда.

По този начин изхвърлянето и рециклирането на стъклени отпадъци е необходимо, за да се гарантира безопасността на околната среда, да се опазят природните ресурси и да се намалят разходите за производство на стъкло.

Колко пъти може да се рециклира стъкло?

Стъклото може да се рециклира неограничен брой пъти.

Освен това технологията за производство на рециклирано стъкло е по-проста в сравнение със създаването на подобен материал от първични естествени компоненти.

Колкото и пъти да се рециклира стъклото, крайният продукт няма да загуби своите технически или декоративни свойства. И това е много ценно.

Последни публикации

Защо е нужно преработваne хартията?

Защо е нужно да се преработва хартията?

Процесът на преработване на хартия и картон е преди всичко спасяване на дървета и в резултат на това грижа за околната среда и чистия въздух.   Освен това това е и бизнес, който практически няма конкуренция. Защо е така? При подаване на бизнес план за получаване на субсидии от държавата за откриване или развитие на […]

Вижте повече
рециклиране на стъкло

Целият процес на рециклиране на стъкло

Рециклиране на стъкло и преработката му е много важна област в цялата индустрия за работа с промишлени и човешки отпадъци. Рециклирането като начин за спасяване на природата Необходимо е да опазваме природата около нас, да съхраняваме невъзобновимите естествени химични елементи и ресурси. В повечето развити икономики този проблем отдавна е разрешен. Ефективността на рециклиране на […]

Вижте повече
Рециклиране на пластмаса

Рециклиране на пластмаса

Производството на пластмасови изделия нараства всяка година. Това са шишета, кофички, кутии, тави, палети, пликове, чували, опаковки, етикети, фолио, тиксо, различни плафони, завеси, табели, мрежи, решетки, папки, изкуствени тревни настилки, филтърни тръби и още много други продукти. Важено е да има процес на рециклиране на пластмаса. Прочетете повече за това тук. Количеството пластмасови отпадъци се […]

Вижте повече
push-to-call
Powered by WebStation™