Извозване с контейнери, товаро-разтоварни услуги и други от Зашеви Транс ООД

0898-450-631

info@zashevi-trans.com

ул. Орчо Войвода 8

Овча Купел, София

Пон - Съб 08:00 - 17:00

Неделя - почивен ден

Целият процес на рециклиране на стъкло

рециклиране на стъкло

Рециклиране на стъкло и преработката му е много важна област в цялата индустрия за работа с промишлени и човешки отпадъци.

Рециклирането като начин за спасяване на природата

Необходимо е да опазваме природата около нас, да съхраняваме невъзобновимите естествени химични елементи и ресурси.

В повечето развити икономики този проблем отдавна е разрешен. Ефективността на рециклиране на стъкло достига максимален процент, тъй като е много изгодно от икономическа гледна точка, а законите в тези държави допринасят за развитието на индустрията.

Защо рециклиране на стъкло е важно?

Ето защо рециклирането на стъкло е важно

  • Този материал не се разлага. Продуктите от него могат да лежат в земята стотици години в оригиналната си форма. Освен това стъклото е крехко и счупването му представлява опасност за хората, животните и растенията.
  • Рециклираното стъкло позволява да се пестят природни ресурси. Ако само 10% от използваното стъкло се използва в производството на нови продукти, тогава потреблението на природен газ може да бъде намалено с 3%. А ако напълно прехвърлим производствената технология на такива продукти към използването на счупено стъкло, тогава спестяванията на газ ще бъдат 30%. Това е отличен показател, който значително ще намали цената на крайния продукт.
  • Рециклирането на стъкло позволява да бъдат спестени огромни площи земя, които биха се превърнали в опасни депа за нерециклирани отпадъци.
  • Когато рециклирате стъкло, можете да спестите не само от природен газ, но и от материали като: варовикови смеси; калцинирана сода; пясък.

Стъклото е 100% рециклируем материал, така че рециклирането му е напълно безотпаден процес, което намалява отрицателното въздействие върху околната среда.

По този начин изхвърлянето и рециклирането на стъклени отпадъци е необходимо, за да се гарантира безопасността на околната среда, да се опазят природните ресурси и да се намалят разходите за производство на стъкло.

Колко пъти може да се рециклира стъкло?

Стъклото може да се рециклира неограничен брой пъти.

Освен това технологията за производство на рециклирано стъкло е по-проста в сравнение със създаването на подобен материал от първични естествени компоненти.

Колкото и пъти да се рециклира стъклото, крайният продукт няма да загуби своите технически или декоративни свойства. И това е много ценно.

Последни публикации

старите гуми

Къде да изхвърлим старите гуми: Законни и безопасни методи 

Къде да изхвърлим старите гуми? Благодарение на редовното извозване на боклука по график, ние свикнахме с идеята, че ако искаме да изхвърлим нещо, можем просто да го хвърлим в кофата за боклук и работниците от фирмата за изхвърляне на отпадъци ще го отстранят. Но както се оказва, има определени правила, които градовете и частните компании […]

Вижте повече
битовите контейнери

Какво не се изхвърля в битовите контейнери за боклук?

Какво не се изхвърля в контейнерите? Остатъци от готвене и продукти за готвене, всички видове отпадъци и различни опаковки от хранителни и домакински продукти се изхвърлят в битовите контейнери за боклук. Домакинските отпадъци могат да включват текстил, хартиени продукти и битови отпадъци. Тук се включват също хигиенни продукти, керамика и други предмети от бита, които […]

Вижте повече
стари дрехи

Рециклират ли се стари дрехи

Рециклират ли се стари дрехи Рециклират ли се стари дрехи? В тази статия ще научите повече за рециклирането на употребявани, стари дрехи. Тази дейност е от особена важност за намаляване на количествата отпадъци и намаляване на замърсяването на околната среда. Старите дрехи представляват 1/3 от всички текстилни отпадъци. Как се случва рециклирането им Някои тъкани […]

Вижте повече
push-to-call
Powered by WebStation™